opc_loader

Wensenlijst

Nu tijdelijk bij Ray-Ban XL een complete originele Ray-Ban correctiebril met BlueProtect brillenglazen van ZEISS op je eigen sterkte voor maar € 249,- *

DEZE ACTIE IS AFGELOPEN!

   

Nu tijdelijk bij Werkman brillen een complete originele Ray-Ban correctiebril met BlueProtect brillenglazen van ZEISS op je eigen sterkte voor maar € 249,- *

en maak kans op een iPhone 6!

Van LED- en Xenon-licht tot spaarlampen en elektro­mag­netische straling van schermen: al die 'nieuwe lichtbronnen' zijn ontworpen om ons leven beter en gemakkelijker te maken en bevatten een hoger percentage blauw licht dan oude, traditionele gloeilampen. 

Bescherm je ogen tegen schadelijk blauwlicht met een Ray-Ban correctiemontuur me ZEISS BlueProtect brillenglazenDeze andere spectrale licht­samen­stelling betekent dat we beduidend méér blootstaan aan blauw licht dan vroeger. Zou dit een nadelige invloed op ons gezichts­vermogen kunnen hebben?

Het licht dat het menselijke oog bereikt en binnendringt wordt opgedeeld in zichtbaar en niet-zichtbaar (ultra­violet -UV- en infra­rood -IR-) licht. Experts weten al een tijdje dat UV-licht weefsel kan beschadigen, zoals onze ogen en huid. Daarom neemt men meestal voorzorgs­maat­regelen om zichzelf te beschermen tegen de zon, zoals zonne­brand­crème of een zonnebril. 

Zichtbaar blauw-violet licht heeft echter ook de kracht om schade te veroorzaken aan onze ogen. Hoewel blauw-violet licht minder energie heeft dan ultra­violet licht, is het bijna niet gefilterd wanneer het door het oog gaat en ons netvlies bereikt. Ultra­violet licht daarentegen wordt bijna helemaal geabsorbeerd door het voorste deel van het oog waardoor significant minder dan 5% ervan het netvlies bereikt. 

Het blauwe gedeelte van licht tussen 380 en 500 nm is ook bekend als hoog­energe­tisch zichtbaar licht (high-energy visible, HEV). Vooral blauw-violet licht met golf­lengtes tussen 380 en 440 nm worden als mogelijk gevaarlijk beschouwd en worden genoemd als een van de mogelijke oorzaken van photo­reti­nitis. Dit is schade aan het netvlies door hoog­ener­getisch licht.

Voorkom overbelasting van de ogen door brillenglazen met DuraVision BlueProtect.

Oververmoeide en branderige ogen, hoofd- of nekpijn: intensief gebruik van een smartphone, e-reader of tablet veroorzaakt vaak een (digitale) overbelasting van de ogen. BlueProtect brillenglazen van ZEISS kunnen helpen. De BlueProtect-coating voorkomt overbelasting van de ogen en beschermt u tegen te veel schadelijk blauw licht.

Voorwaarden actie:

  • Ray-Ban montuur t.w.v. maximaal € 150,-

  • Sterkte bereik: -6,00 tot en met +4,00

  • Brekingsindex: 1,5

  • Cylinder (maximaal): 1,5

niet i.c.m. met andere acties.

Meer informatie over deze Ray-Ban actie vindt u op: werkmanbrillen.nl/ray-ban-actie-2018.

Adres winkel:
Werkman Brillen & Contactlenzen
De Kolk 17
9231 CT Surhuisterveen

Bel voor een afspraak voor een GRATIS oogmeting:
0512 - 36 14 86


Bekijk de correctiebrillen

Menu